Második Atlantisz

You are here:
Poszeidón hozott Atlantiszban!
Ezennel befejeződött a Második Atlantisz előtörténete
Írta: Administrator   
2012. augusztus 28. kedd, 19:20
A Merengőn már egy ideje fenn van a Százszor tört varázs vége, csak ide voltam még lusta felrakni, mert nem szeretem a joomlát bűvölni. De megtettem, kész, ennyi. Dianté és Breck története véget ért, de ezzel elkezdődik egy másik: Azaészé, Elelé és Aengusé. Smile
 
11 plusz 11 mínusz 11
Írta: Administrator   
2012. augusztus 08. szerda, 18:33

Mostanában könyves blogokon terjed egy kérdéstömeg, és a szabályok szerint annak a 11 kérdésére kell válaszolnod, aki felkért erre, majd neked is ki kell találnod 11 kérdést, és „megbökni” további 11 embert, hogy azokra már ők válaszoljanak. Engem @Lana a molyról kért meg, hogy válaszoljak a kérdéseire, ugyanakkor nem fogok további 11 embert megkérni, hogy ők is válaszolgassanak az enyémekre (pláne mert semmi kedvem 11 kérdést kitalálni Wink).

 

Bővebben ITT.

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 08. szerda, 18:35
 
Fairy tündéres ajándéka
Írta: Administrator   
2012. június 29. péntek, 19:25

Fairy a molyról két bájos kis gyöngytündérrel lepett meg - a kék Csenge, a zöld Aengus. Aengust nyaklánc-függőként fogom hordani. Laughing

 

Módosítás dátuma: 2012. június 29. péntek, 19:30
 
Korfui nyaralás könyves vonatkozásokkal
Írta: Administrator   
2012. június 22. péntek, 17:27

Már évekkel ezelőtt leszoktam róla, hogy utazási élményeimet a nagyközönség elé tárjam, de mivel az idei nyaralásomnak könyves vonatkozásai is vannak, gondoltam, beszámolok Nektek róla.

Korfun töltöttem egy hetet, és mint azt bizonyára már Gerald Durrell Korfu trilógiájából is tudjátok, ez a sziget Szent Spiridon szigete, így aztán itt minden második férfit Spirónak hívnak. Ehem, igen, az én Spiróm is innen kapta a nevét... az úgy volt, hogy sok-sok éve, amikor én magam még nem jártam Görögországban, és egy görög témájú Harry Potter fanficemhez (Ha a sors is úgy akarja) kerestem görög keresztneveket, egy Görögország-látott (és Korfun kétszer is megfordult) barátnőm a Spiro nevet ajánlotta. Így lett az egyik fanfiction szereplőm Spiridon Papafotiu, majd évekkel később a Második Atlantiszban újrahasznosítottam ezt a nevet, mert annyira tetszett. :)

Néhány érdekesség a szigetről, amit talán nem tudtok:

- Korfun kb. 3 millió olajfa van, a legidősebbeket 700 évesre becsülik, de senki sem tudja a pontos korukat

- különös korfui szokás, hogy a gyászjelentéseket villanyoszlopokra ragasztják ki, így aztán akármerre mászkál az ember, folyton a szemébe ötlik egy-egy “hirdetés”, miszerint Dimitriosz, Szókrat vagy akárkicsoda elhunyt (már egész jól ki tudom olvasni a görög feliratokat... az más kérdés, hogy érteni nem értem őket. ;) A legelső ilyen, amivel találkoztam, történetesen egy Spiro gyászjelentése volt. Íme, egy hirdetőtábla telis-tele ilyenekkel (ez történetesen a távolsági buszok pályaudvarán található):

 

 

Szegény, szegény Spiro... :(

Akit érdekel egy részletesebb, napokra lebontott beszámoló fotókkal megspékelve, az kattintgassa végig a lenti linkeket. :)

 

Június 9., szombat

Június 10., vasárnap

Június 11., hétfő

Június 12., kedd

Június 13., szerda

Június 14., csütörtök

Június 15., péntek

Módosítás dátuma: 2012. június 22. péntek, 17:34
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 21