Második Atlantisz

You are here:
Korfui nyaralás könyves vonatkozásokkal
Írta: Administrator   
2012. június 22. péntek, 17:27

Már évekkel ezelőtt leszoktam róla, hogy utazási élményeimet a nagyközönség elé tárjam, de mivel az idei nyaralásomnak könyves vonatkozásai is vannak, gondoltam, beszámolok Nektek róla.

Korfun töltöttem egy hetet, és mint azt bizonyára már Gerald Durrell Korfu trilógiájából is tudjátok, ez a sziget Szent Spiridon szigete, így aztán itt minden második férfit Spirónak hívnak. Ehem, igen, az én Spiróm is innen kapta a nevét... az úgy volt, hogy sok-sok éve, amikor én magam még nem jártam Görögországban, és egy görög témájú Harry Potter fanficemhez (Ha a sors is úgy akarja) kerestem görög keresztneveket, egy Görögország-látott (és Korfun kétszer is megfordult) barátnőm a Spiro nevet ajánlotta. Így lett az egyik fanfiction szereplőm Spiridon Papafotiu, majd évekkel később a Második Atlantiszban újrahasznosítottam ezt a nevet, mert annyira tetszett. :)

Néhány érdekesség a szigetről, amit talán nem tudtok:

- Korfun kb. 3 millió olajfa van, a legidősebbeket 700 évesre becsülik, de senki sem tudja a pontos korukat

- különös korfui szokás, hogy a gyászjelentéseket villanyoszlopokra ragasztják ki, így aztán akármerre mászkál az ember, folyton a szemébe ötlik egy-egy “hirdetés”, miszerint Dimitriosz, Szókrat vagy akárkicsoda elhunyt (már egész jól ki tudom olvasni a görög feliratokat... az más kérdés, hogy érteni nem értem őket. ;) A legelső ilyen, amivel találkoztam, történetesen egy Spiro gyászjelentése volt. Íme, egy hirdetőtábla telis-tele ilyenekkel (ez történetesen a távolsági buszok pályaudvarán található):

 

 

Szegény, szegény Spiro... :(

Akit érdekel egy részletesebb, napokra lebontott beszámoló fotókkal megspékelve, az kattintgassa végig a lenti linkeket. :)

 

Június 9., szombat

Június 10., vasárnap

Június 11., hétfő

Június 12., kedd

Június 13., szerda

Június 14., csütörtök

Június 15., péntek