Második Atlantisz

You are here:
Karácsonyi meglepetés - A Bermudák királynője kimaradt jelenetei
Írta: Administrator   
2012. december 23. vasárnap, 14:16

Kedves Olvasóim!

 

Mivel holnap valószínűleg még zsúfoltabb napom lesz (de hát kinek nem?), még ma át szeretném adni Nektek a karácsonyi meglepetést - bár, bevallom, ez kissé diszkriminatív ajándék lesz, ugyanis elsősorban azoknak szól, akik már olvasták A Bermudák királynőjét. A többiek számára erősen spoileres lehet, ugyanis a könyv kimaradt jeleneteit hoztam Nektek. :)

Az első két könyvvel ellentétben ezek kizárólag olyan jelenetek, amelyeket én húztam ki, még mielőtt az általam véglegesnek ítélt kéziratot megküldtem volna a kiadónak. A kiadó már egyetlen jelenetet vagy jelenetrészletet sem törölt, mindössze a helyesírást korrigálta és pár tucat kifejezést cserélt le más kifejezésre. Amikor erről kérdeztem őket igencsak csodálkozva, azt felelték, hogy "megtanultam" feszesebben írni. Wink (Vagy egyszerűen csak megtanultam rendesen meghúzni a kéziratomat...) 
Volt köztük olyan, amit sajnáltam kihúzni, mert jópofa és szórakoztató jelenet, de ha valamit megtanultam az elmúlt két és fél évben, az az, hogy egy írónak kegyetlennek kell lennie a saját "cukiságaival" szemben: kíméletlenül ki kell húznia az olyan jeleneteket, amelyek nem viszik előre a cselekményt és/vagy nem adnak fontos új információt a szereplőkről. A cukiságokat tehát menesztettem, de Nektek mégis megmutatom, hátha jót vigyorogtok rajtuk.
Természetesen ezeken kívül is bőven húztam szövegrészeket (jóval többet is, mint ezek együttvéve), de csak ezeket találtam érdemesnek arra, hogy megosszam a Nagyérdeművel. Smile

 

A KIMARADT JELENETEKÉRT KATTINTSATOK IDE!