Második Atlantisz

You are here:
2013-as könyvélményeim
Írta: Administrator   
2013. december 30. hétfő, 11:55

Idén úgy döntöttem, csak a pozitív könyvélményeimről írok egy bejegyzést – részben azért, mert 2013-ban nem volt “szerencsém” bűn rossz könyvekhez (a legrosszabb is 2,5 csillagot kapott tőlem a molyon, ha valakit a negatív értékeléseim érdekelnek, ott megkeresheti őket), másrészt pedig túl fáradt vagyok ahhoz, hogy a rosszról írjak. Ezért maradjunk az idei év kellemes könyveinél, melyeket olvasási sorrendben sorolok fel.

 

Todd Burpo – Lynn Vincent: Igazából mennyország
Egy amerikai lelkész apa beszámolója arról, hogy négyéves kisfia vakbélgyulladás következtében, egy súlyos műtét kellős közepén néhány percre a klinikai halál állapotába került, majd hónapokkal később elmesélte a szüleinek, mit látott “odaát”.
Aki hívő, annak szívmelengető olvasmány, és talán akad olyan atesita is, aki nem menekül sikítva a történet hallatán.

igazabolmennyorszag

 

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi (különösen a 3-4-5. rész)
Azt hiszem, ezt a sorozatot senkinek sem kell bemutatnom. Egy kamasz lány naplója négy középiskolai évéről. Bájos, vicces, néha megható. A szereplők szerethetők, igazi problémás, de csupa szív kamaszok. Felüdülés volt a lelkemnek ez a sorozat.

szjgk

 

Marissa Meyer: Cinder (Hamupipőke a kiborgok között)
Egy távoli jövőben játszódó, enyhén disztópiára emlékeztető mese egy árva lányról, akit mostohaanyja egy szerelőműhelyben dolgoztat. Egy nap a herceg a lány műhelyébe viszi javításra szoruló robotját, és...
Van itt minden, ami szem-szájnak ingere: egy nagy titok, egy pusztító, világszintű járvány, háború a Föld és a Hold lakosai között, no meg egy bál, ahová Cinder gyűrött ruhában és olajos kesztyűben érkezik, a hercegnek mégis megakad rajta a szeme. Kicsit talán kiszámítható a történet, de bájos, izgalmas és letehetetlen. Az idei év legkülönlegesebb könyvélménye volt számomra.

cinder

 

On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
Mit kapunk, ha Az előretolt helyőrség Galambját az Enterprise csillaghajóra küldjük kapitánynak? Nagyjából ezt. Humoros, fordulatos, enyhén romantikus űropera ez, tele szupernóva-nagyságú robbanásokkal. Mindenkinek meleg szívvel ajánlom – nemcsak a sci-fi rajongóknak, hanem azoknak is, akik eddig fanyalogtak a műfajtól. Márcsak azért is, mert ez nem sci-fi, ahogy a Star Wars sem az. Több ilyen könyvre volna szükség a hazai piacon! (Egyébként magyar szerző írta!)

calderon

 

Izing Róbert: Támadás az űrből!
Mi történik akkor, ha Amerikát megtámadják az ufók, és egyedül Magyarország tud segítséget nyújtani a bajban? Hát... az egész világ kis hazánk előtt fog hajbókolni, és bármit megadnának a magyar csészealjak licencéért. Mi pedig megmentjük a Földet, és közben hangosan bömböltetjük a Himnuszt, a háttérből pedig egy igazi földönkívüli segít minket ellenlábasai, a gonosz idegen faj ellen. A földönkívülit mellesleg Buga Jóskának hívják, és imádja a pilótakekszet. Ha valaki egy hatalmasat akar röhögni a világ egyik legképtelenebb történetén, akkor ez a könyv neki való. Nálam újraolvasós lesz, az biztos!

tamadasazurbol

 

Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!
Mi történik, ha egy fiatal amerikai színésznő, akinek már elege van abból, hogy családja színházában kénytelen nap mint nap eljátszani Júlia szerepét, hirtelen a drámabeli Veronában találja magát, és lehetősége nyílik megváltoztatni a történetet – s ezzel együtt a saját történetét is? Ezt meséli el ez a szívmelengető, kalandos és romantikus könyv, mégpedig úgy, hogy egyetlen pillanatig sem csap át csöpögősbe.

mentsukmegjuliat

 

Az idei termés tehát egész jó volt, és kíváncsian várom a jövő évi olvasmányokat. Már most ott áll a polcomon a Calderon folytatása: alig várom, hogy belevágjak! Jövőre is kellemes könyvélményeket kívánok mindenkinek!