Második Atlantisz

You are here:
A szerzőről
Írta: Administrator   
2010. október 06. szerda, 17:41

Kedves Olvasóim!

 

Sokan ismertek már különböző - elsősorban Harry Potter témájú - fanfiction oldalakról, de akik nem látogatják ezeket az oldalakat, azoknak szeretnék ezúton bemutatkozni.

 

AgiVega vagyok, becsületes nevemen Hartman Ágnes. Úgy gondoltam, regényemet ugyanúgy AgiVega név alatt érdemes megjelentetni, mint a fanfictionjeimet, hiszen Ti, az Olvasóim, erről ismertek meg. Mivel azonban szükség volt egy keresztnévre is, a Lilianre esett a választásom, ugyanis Harry Potter rajongásom kezdete óta kedvenc nevem a Lily, onnan pedig csak egy lépés a Lilian.

 

A végzettségem szerint okleveles közgazdász volnék, mégsem a közga(rá)zdálkodást tartom élethivatásomnak - amikor csak tehetem, inkább az írással és egyéb alkotó tevékenységgel foglalkozom.

 

Akit esetleg érdekel az asztrológia (én magam nem tartozom ebbe a táborba) a vízöntő és a halak határán születtem, és noha megértem már 30 évet, mind a mai napig nem tudtam eldönteni, hogy melyik jegyhez tartozom. A vizet mindenesetre szeretem, mint az a regényem témájából is sejthető. ;)

 

"Írói pályafutásomat" 2000-ben, a fanfiction világában kezdtem. Első fanfictionjeim Star Wars témában láttak napvilágot, méghozzá angol nyelven. Az ismertséget azonban a Harry Potter világában született történeteim hozták meg, először a nemzetközi porondon, majd barátnőm és édesanyám fordítói munkásságának köszönhetően kis hazánkban is.

 

A legnagyobb ellenség c. fanficem első helyezést ért el az Aranypenna 2006 legjobb eredeti/AU/extrém sztori kategóriájában, a Botrány a Roxfortban c. történetem pedig az Aranypenna 2010 legjobb canon kategóriájának győztese lett.

 

Ha a sors is úgy akarja c. írásom az Aranyfőnix díj 2008 keretében a legjobb canon párosítás kategóriában ért el első helyezést.

 

A Harry Potteren kívül más univerzumokban is írtam fanficeket, ezek közül elsősorban az Artemis Fowl történeteim lettek internet-szerte népszerűek.

 

Az Artemis Fowl fanficek nemzetközi "Oscar gáláján", az Orion Awards-on is számos első helyezést tudhatok magaménak: 2005-ben a best line (legeredetibb mondat) és best original character (legjobb saját szereplő) kategóriában Az Azték incidens győzött.

 

2006-ban a Sword of God (mind a mai napig lefordítatlan történet, magyarul "Isten kardja" lenne a címe) az Orion Awards két legrangosabb első helyezését vitte el: a best complete (legjobb befejezett történet) és a best overall (abszolút legjobb) kategóriákban győzött.

 

2007 és 2009 tavasza között jelentősebb fanficem nem született, ekkor ugyanis minden alkotói figyelmemet Atlantisznak szenteltem. Remélem, nem hiába.

 

Az íráson kívül a rajzolásban és a fotográfiában lelem örömömet. Rajzaimat és fotóimat itt tekinthetitek meg: http://agivega.deviantart.com

 

A Második Atlantisz egy trilógia, melynek eddig az első két része (A tízezer éves varázs és Az elveszett tündérfalu) jelent meg. A harmadik része is nagyjából kész van, de még sok csiszolást igényel.

Azt még nem tudom, hogy az Atlantisz trilógia után mit fogok írni, de bízom benne, hogy magát az írást sosem hagyom abba, legyen szó önálló regényről van fanfictionről. Csak akkor érzem magam teljes embernek, ha írhatok, igazán boldognak pedig akkor, ha tudom, hogy műveimmel örömet szerzek másoknak, ahogy kedvenc könyveim - Harry Potter, Artemis Fowl, Temeraire - örömet szereztek nekem.